Arsenalul lui Wenger vs motorisca de dorinta marca Simeone

26 aprilie- Emirates

Arsenal Fc-Club Atletico de Madrid

semi-finalele Europa League

Pulsul Londrei un pic incalzit de vreme, dar si de vestea premergatoare meciului, respectiv, despartirea dupa 22 de ani de antrenorul Arsene Wenger. Pe strazile adiacente stadionului, fanii Arsenalului au luat cu asalt puburile pentru a se „pregati” pentru ultimul meci european pe Emirates. Fiind ultimul test european pentru Wenger, fanii gazda au pregatit o coregrafie pe intreg stadionul, au sarbatorit golul cu fumigene rosii si au incercat sa impulsioneze echipa, care desi a jucat aproape tot meciul cu un om in plus, nu a reusit decat un egal.

Partida curgea doar intr-o directie, clar nu cea dorita de gazde, insa, nici dupa 10 minute Sime Vrsaljko este eliminat, iar in urma protestelor Simeone este si el trimis in tribune.

Un meci pe contre, ceva ratari si cate un gol de fiecare parte. Clar un scor ce avantajeaza echipa lui Simeone, care repet a jucat extraordinar cu un om in minus, pe alocuri parca Arsenal a fost echipa dezavantajata de eliminarea lui Sime. De admirat daruirea, posesia, fiecare bucatica de teren acoperita de jucatorii lui Atleti…chiar wow. Per ansamblu un meci frumos, interesant si in retur. Recunosc ca m-am bucurat la golul spaniolilor desi eram in zona presei …si chiar nu simpatizez niciuna dintre adversarele de aseara, parca m-am bucurat de fotbal, de daruire si faptul ca cateodata dorinta se implineste. Interesanta oricum vibratia celor de la Atletico, in fiecare an ii vad ca isi mentin acel ceva, provenit din interior.

La conferinta de dupa meci , Wenger a declarat ca eliminarea unui jucator de la Atletico nu a fost deloc in avantajul echipei sale si ca acum se focuseaza sa treaca psihic impreuna cu echipa peste dezamagire. Considera ca per ansamblu echipa lui a dezamagit publicul si vor incerca sa-si revina in partida retur din Madrid.

Pe punctul de plecare, antrenorul a tinut sa ofere una din cele mai frumoase declaratii de dragoste pentru un club : ” Arsenal este dragostea vietii mele. ”

De cealalta tabara, Diego a declarat ca i se face pielea de gaina…cand se gandeste cum echipa sa a jucat cu atata pasiune, daruire chiar daca a fost foarte dificil sa joace cu un jucator in minus. A accentuat faptul ca daruirea din teren, partida per ansamblu reflecta gandirea, pornirea interioara, strategia Atletico si ce s-a intamplat pe tot parcursul anului. Antrenorul echipei spaniole a declarat ca sunt sanse egale pentru accederea in finala.

Editorial si foto:

Nicoleta Gradinaru

International Sports Press Freelance GB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s