CM si euforia totala din Anglia

 

Fotbal vedem mereu, insa Campionat Mondial avem doar din patru in patru ani..si acesta este clar cel mai ciudat CM, poate slabut, total imprevizibil si cu meciuri de neinteles jucate de favoritele,care rand pe rand s-au „rostogolit” afara din competitie. Neymar a reusit si el sa fie „senzatia” CM, reusind sa intreaca supercr7 gelatul la stat pe jos, clar va fi tema pt centrele de antrenamente/simulari aceasta modalitate penibila de pacalici…

Anglia, mama fotbalului traieste si respira fotbal, nu poti vedea acest lucru decat daca stai aici ceva timp, nu vezi umbland pe Baker Street oameni cu steaguri, nup vezi Londra turistica pe acolo si atat.

Am fost la cateva meciuri in campionat, cateva si europene pe aici si sincer NU am ramas wow de fondul sonor nici la cele mai cele echipe, doar imnul pe Anfield imi face pielea gaina, in rest aplaudici cu cateva cantece amuzante, caterinca, bericica si atat. Fotbal clar la cel mai inalt nivel, categoric si fara nicio urma de ezitare. In rest caterinca si pe alocuri orase cu echipe suflet, as putea aminti Leicester care m-au impresionat.

De la echipe de club…la echipa nationala totul se transforma. Steaguri peste tot, oameni la terase cantand, ecrane si haos pt echipa Angliei. Copii pictati cu drapelul, multimi cu tricouri, fiecare gol.rasuna si claxone se aud oriunde ai fi. Totul se opreste sunt mii de postari de la nunti, biserici,loc de munca…peste tot e doar ANGLIA. E ca o religie….se slujeste, pana si autostrazile aratau la ora meciului….cat inseamna pt ei echipa nationala.

O sa va atasez o foto cu emailul primit la munca,sefa mea nu are treaba cu fotbalul dar cand joaca Anglia, toti iubesc fotbalul. Ieri, dupa ce Anglia a batut Suedia cu 2-0 pe Samara Arena…..am vazut atata bucurie pe strazile din toate orasele tarii… pentru o calificare cat n-am crezut ca o sa vad…este o nebunie sa vezi atatea steaguri, sa auzi bucuria la goluri, sa simti aprecierea pentru fotbal.

Desi au o echipa in constructie, mentalitatea, un antrenor genial si speranta pot duce departe o echipa care era vazuta out in primele faze…

#haicufinala

#comeonEngland

De Nicoleta Gradinaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s