Articolul 22 ( saptamana 36/2018)

 

Ati reusit! (Mesaj pentru coalitia PSD ALDE)

Lipsa criminala de preocupare a guvernului, incluzand  ANSVSA-ul  in privinta pestei porcine africane; nerespectarea recomandarilor Uniunii Europene ce vizau limitarea patrunderii si raspandirii acesteia in Romania; chiar actiuni contrare, ca anularea unor controale sanitar-veterinare ce se faceau anual…. cat si redeschiderea unor targuri de animale ce fusasera preventiv inchise…si multe, multe altele, ce n-au ajuns in spatiu public inca,ne-au adus in situatia actuala: cu focare de infectie in 11 judete, cu ferme de porci distruse dar si cu mii de gospodari deposedati, cu sau fara motiv in harababura totala, de porcii din gospodaria proprie, o gospodarie de subzistenta care inca crea o nota de autenticitate a satului romanesc, atat de apreciata,dorita si chiar platita de strainii…..care, cu sau fara pesta porcina, au “terminat” demult cu acest “pitoresc” si nu mai gasesc ceva “atat de natural”, atat de autentic in tarile lor…. O raspandire a virusului  pare de neoprit….si tinde sa cuprinda toata tara. Ce facem? Ce facem??

Cu déjà “celebrii” nostri guvernanti ma asteptam la orice. Sa apara, molime, boli, accidente, incidente….lipsuri, defectiuni, abuzuri, anomalii….. oriunde a patruns “ciuma rosie”si oricand.De la invatamant la educatie, cercetare…de la sanatate la calitatea vietii si nivelul de trai, totul parea si mai amenintat de incompetenta generalizata a actualei coalitii…Fiecare saptamana ne aducea o noua mostra: manuale “mincinoase”, morti- vii prin spitale, accidente mai multe ca oricand,oameni talhariti la drumul mare…. preturi crescande la produse si servicii…..Cu asemenea “vraci” evident toate bubele rele se strangeau tot in…. babei mele, citeste tarii mele. A mai ramas doar sa gaseasca si avioanele rusesti o bresa in sistemul de aparare aeriana a Romaniei, pe care vad ca din ce in ce mai des il testeaza si nu stiu cum , dupa fiecare “raid” apar tot felul de “fenomene” neobisnuite,  de la ploi si inundatii, la grindini si temperaturi extreme….!

Revin:mai nou ne-am ales, e drept, tot dinspre est, cu pesta porcina africana. Ori daca nu exista vaccin,nu exista antidot, ce ar trebui sa facem? Sa (u)dam cu niste solutii ( sunt curios ce contin, cine le produce si cat costa?!)  niste covoare la intrarile in localitati…. (Ca ce chestie, daca virusul nu poate fi distrus, n-are leac, decat  prin incinerarea animalelor contaminate?….Nicidecum prin ingroparea acestora… unde se creeaza adevarate bombe biologice….).

Nu facem nimic! Doar vorbim!

Maine, poimaine cine stie ce mai apare? Poate “pesta ovina” de care vorbesc déjà unii…. De ce nu si o noua gripa aviara, poate si o varianta a sindromului vacii nebune, sau o gripa aftoasa?

Si uite asa ATI REUSIT!

Ceea ce n-ati putut sa impozitati,  va amintiti de“oualele lui Varujan”, laptele de la oita sau vacuta de la tara, porcul crescut in batatura….toate  le-ati “rezolvat”! Nu va mai exista agricultura de subzistenta  si tot omul se va duce la magazine sa- si  cumpere produse, fiscalizate cu TVA ul aferent, accize, etc… Oricum fiscalizate.… E bine asa?Asta s-a vroit?!

Un idiot (ala care acum un an si jumatate va promitea „lapte si miere”) propune acum, ca Ceausescu “atarnat” in balconul CC in decembrie ‘89 ca inecatul de un pai, sa li se dea oamenilor, carora li s-au luat porcii din batatura, o suma de bani pe kilogram, pentru cat ar fi avut porcii la Craciun!? Basca ca ai probleme cu pretul, ca nu stii cat va fi el atunci cand si daca vor fi  bani ?! Promiti, numai promiti ceva in plus, ceva fara munca, cum esti tu obisnuit sa primesti, doar, doar s-or usca ochii oamenilor de lacrimi… O data si gata!…..Ori mai bine le-ai promite oamenilor ca le “dai” bani atat cat s-a inregistrat dupa ochi, sau dupa cantar, la un prêt mediu, cat mai repede! Iar la Craciun asigura-le si purcei de lapte in viu, ca sa-si poata relua activitatea, unde conditiile sanitar- veterinare vor permite…(Nu tu le-ai da (nu tu personal, ca tu n-ai da nimic de la tine, decat fortat poate de recuperatorii din Brazilia, unde cine stie pe cine oi mai fi inselat si cum!) Ai aloca mai corect de la buget, din contributiile noastre, ale tuturor!)

Unii pretinsi mai spalati,ar spune ca-i mai bine asa!Ce atata mizerie….Pe altii nu-i intereseaza, ma refer la “vegani”, o „specie” ce-si va dovedi “adevarul” sau -de mai bunastare fara sa manance animale-dupa inca multi ani, atunci cand observatiile “statistice” se vor inmulti, ca si bolile „degenerative” de care vor suferi. Este greu de crezut ca omul a” dobandit” un sistem digestiv atat de complex numai ca sa “apara” veganii sa “foloseasca” doar o parte din el…..Lectia este cum vrea sa o ia fiecare. Pentru mine este cumpatarea…

Nu va spun cum sunt crescute pasarile, animalele in fermele mari, cu mai mult sau mai putin stres, in general fara stres doar pe etichete, dar am sa va relatez un dialog pe care l-am avut cu multi ani in urma cu un amic gospodar: „Nea’Mitica, atat de bune sunt preparatele astea ale matale facute in casa incat te rog, daca ai vrea, ti-as trimite la Craciun si eu un porc  sa mi-l prepari si mie? Ce zici?”….Raspuns: „Poti sa-mi trimiti cati porci vrei dar preparatele nu vor iesi ca ale mele! De ce? Pentru ca porcul trebuie crescut aici, cu apa, aerul si ciclul de vegetatie de aici, care-i da savoare carnii, impaneaza armonios slana….dupa cum crescatorul hraneste animalul pe anotimpuri…..Altfel nu merge”….

Fiecare sa inteleaga cat si daca conteaza “ograda gospodarului” .Acest lucru-l vom pierde si noi definitiv!? Ne-am industrializat, ce mai?Dar de ce oare  occidentalii cauta tocmai….

“10 august”

Unul dintre cele mai dureroase si triste evenimente din istoria recenta a Romaniei, mitingul din 10 august din Piata Victoriei,” mitingul diasporei”,unde peste 100000 de manifestanti pasnici au fost batuti, gazati, udati… de catre o jandarmerie parca scapata de sub control….. este  in continuare in viziunea manelistilor din PSD-ALDE, in lipsa unor rapoarte oficiale ale organelor de ancheta, fie ele si preliminarii,  o actiune legala de restabilire a ordinei publice. Nici o scuza, nici un regret, nimic! Desi in presa apar dovezi clare  ca intregul eveniment, de la initiere (cu fostul deputat PSD, autointitulat nu stiu ce lider al diasporei, care a si depus cererea de autorizare pe care ulterior si-a retras-o), la pregatire  (cu aprovizionarea in regim de urgenta a stocurilor de gaze, petarde…. ale jandarmerie), cu instruirea si relocarea jandarmilor (chiar la vreo 200 dintre ei neputanduli-se stabili unitatea din care au fost detasati in Bucuresti),la desfasurare, a fost premeditat pe plansele tactice de la DGIPI sub directa supraveghere a ministrului de interne Carmen Dan, una dintre “sclavele” moderne ale lui Liviu Dragnea.

Taxa invizibila

Am sa mai fac loc unei simple consideratii. Daca vi s-au marit cumva salariile si pensiile, fara ca in prealabil sa existe o crestere a productivitatii muncii care sa o justifice….. atunci “aplicati” la suma inscrisa pe fluturas o “taxa invizibila”. Faptul ca nu o vedeti,  ca taxa sau impozit de la ANAF,sau ca TVA….pe bonurile de casa…..nu inseamna ca nu exista. O simtiti la rezultat!? Este inflatia, care aplicata salariilor si pensiilor  nominale, va da valoarea reala a puterii voastre de cumparare.

GG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s