About

Acest site este în construcție, dar l-am pornit constrânsă de actualitatea plumburie. Îmi cer scuze unele articole sunt scrise fără diacritice ( incorect în limba română) însă câteodată nu le pot utiliza cu toată tehnologia apărută. Pe viitor voi crea un sub-site în limba engleză, având în vedere că locuiesc în Marea Britanie.

De ce Santinela? Sper că numele spune totul…o să avem aici interviuri, articole, reportaje așa cum știu eu să fac, la fața locului, despre realitate și departe de         orice interes politico-trustual și așa cum am semnat și până acum mii de articole. O să avem interviuri exclusive, știri și multe reportaje căci condeiul arde când sunt prezentă.

Despre mine? Numele meu este Nicole Gr( nickname PTK- utilizat în trecut pentru semnarea unor articole pemtru clubul pe care-l simpatizez). Am terminat liceul francez Școala Centrală, apoi am urmat facultatea de Filosofie si Jurnalism, dublă specializare, am fost bursieră Erasmus, Universitat Basel, am un master în comunicate și relații publice la SNSPA, câteva lucrări știintifice publicate despre jurnalismul sportiv. Am finalizat un curs despre Sport și Societate la Duke Univeristy( în sistem online) și câteva cursuri despre social media, Pr,            marketing, fiind domeniul în care profesez.

Sunt jurnalist freelancer internațional, în special sportiv , membră Asociația Internațioanală de Presă Sportivă, membră Asociația Sportivă Română iar din 2017 am devenit membru Sports Journalist Association, SJA Uk cea mai mare organizatie sportiva din lume.

De mic copil, am scris poezii, prin clasa a cincea cred că am descoperit pasiunea și încă de pe atunci am fost redactor revista clasei, școlii și apoi liceului. În facultate am trecut la practică jurnalistică, împinsă de sugestiile marelui poet și dragului meu profesor, răposatul Adrian Păunescu și în 2007 am câștigat un concurs național organizat de Gsp și Pro Sport, primul job în presă-  am fost desemnată reporter Cupa României.

Apoi am cochetat cu agențiile de presă, unde am rămas scârbită de ,, traducerile,, știrilor externe și limbajul de lemn, plus ca freelancer am avut câteva  articole care nu dădeau ,,bine,, și acest lucru m-a făcut să mă dezic de astfel de contacte.Am ales să particip la emisiuni sportive, în direct majoritatea, unde am putut să-mi păstrez poziția coloanei și am cunoscut oameni minunați din sporturi.

Am ales să fiu freelancer, să scriu ce vreau, ce simt, ce cred. Poate câteodată nu sunt ,,pe undă,, cu cititorii mei, însă respect faptul că fiecare are dreptul la opinie.

Aștept comentarii, păreri, sugestii și tineri pasionați care au nevoie de ajutor.

Nicole G.

Freelancer internațional